Vad du inte visste om cigarren del 2

Det finns tusentals cigarrer ute i världen idag. Allt från högkvalitativa cigarrer till cigarrer som produceras i stora fabriker. Men hur gör man egentligen en cigarr och vad är det som skiljer en högkvalitativ cigarr från en billigare sådan? Det finns mycket vi vet, och inte vet om cigarren. Därför tycker vi att det är en god idé att lista massor av saker som du kan tänkas vilja veta om cigarren i en kort artikel. Med det sagt. Här kommer ett par saker som du förmodligen inte kände till om cigarren.

Vad du inte visste om cigarren del 2

Lyxiga cigarrer

Den omfamnande världen av lyxiga cigarrer kan ibland te sig förvirrande på grund av det oändligt stora utbudet. Och med experter som tycker olika och redovisar olika fakta om vilken cigarr som är den godaste kan det stundvis vara en förvirrande och påfrestade hobby att intressera sig av. För att du ska enklare kunna navigera dig genom den här djungeln kommer vi här med lite fakta och information som syftar till att ge insyn och ge dig ett perspektiv på alla de olika cigarrerna som finns. Den här listan och de fakta som vi skriver är inte alls något du måste svälja med hull och hår. Utan det bör snarare användas som ett underlag för vidare undersökningar från din sida. Att röka cigarrer bör och ska vara en hobby man vill fördjupa sina kunskaper inom. Oavsett hur mycket man tror sig veta.

Cigarrer är naturliga produkter

”Naturliga” och ”genuina” är ord som ofta används och i många fall överanvänds för att beskriva en kvalitetscigarr nu för tiden Men högkvalitativa cigarrer har gjort sig välförtjänta av att beskrivas på ett sådant sätt. Det är produkter som är gjorda av en sak och endast en sak – tobak. Och inte vilken tobak som helst. Utan 100%, naturlig tobak som inte har modifierats på något sätt. Inte ett endaste tobaksblad har blivit rört av några kemikalier eller påverkats på något annat sätt för att modifiera smaken. Allt från smak till färg framställs på ett naturligt sätt och på så sätt är en del av cigarrens exklusivitet. Faktum är att få produkter framställs på ett lika naturligt sätt. Och smakerna du får, vare sig de är söta aromer eller mer kryddiga, framställs på ett naturligt sätt. Inga bekämpningsmedel eller andra kemikalier används för att påverka utkomsten av cigarren.

Hantverket är viktigt

Hantverket är viktigt

Även hantverket är gjort på ett naturligt sätt. Och den rullas försiktigt av en person som är ytterst kunnig i sitt område. Det är något som tar flera år att lära sig. Att blanda den perfekta mixen av tobak är lika mycket kultur som det är vetenskap. Och då tobak skiljer sig beroende på var, hur och när den odlades finns det flera olika aspekter för en som rullar en cigarr att ta hänsyn till. Precis som med vin så är vissa årgångar bättre än andra, även om den generella kvaliteten är konsekvent genom tiderna. Men att skapa konsekvent högkvalitativa cigarrer är inte desamma som att klona varje cigarr. För varje cigarr kommer att vara annorlunda