Så här röker du en cigarr

Att röka en cigarr är en av de manligaste aktiviteterna man kan göra. Det är inte så att du inte är man nog om du inte vet hur man röker en cigarr, men om du kan röka en cigarr och gör det som ett riktigt proffs, är du helt enkelt av en annan kaliber. Det r viktigt att tänka på att röka cigarrer med måttlighet. Det är bra för din hälsa men inte särskilt bra om du vill bli bra på att röka en cigarr. Så om du inte är en lättlärd person, är chansen att det kommer ta dig ett tag innan du bemästrar konsten ganska hög. Men alla börjar någonstans och vi är här för att hjälpa dig. Du kanske tror att det är enkelt, men det är mycket mer än vad man kan tro. Du stoppar ena änden i munnen, och tänder eld på den andra, hur svårt kan det vara tänker du. Men låt oss vara ärliga, alla vet att du är en amatör. Dina kompisar vet, och värre än så, även du vet det. Men det är inte ditt fel, och alla börjar från början någon gång genom att lära sig de grundläggande principerna bakom att röka en cigarr på rätt sätt. I den här artikelserien kommer vi att gå igenom de stegen du behöver veta för att röka en cigarr som ett proffs.

Så här väljer du en cigarr

Innan du röker en cigarr måste du självklart köpa en. Men vilken ska du välja? Om du är i en affär och letar efter en, välj då inte första bästa du ser och välj framför allt inte den dyraste på en gång. Som med allt annat är det dyraste inte alltid bäst, och då du är en total nybörjare så kommer du inte att känna någon skillnad i alla fall. Köp något relativt billigt, men inte det billigaste, då en regel ofta stämmer: det billigaste är ofta sämst.

Storleken har betydelse

Storleken har betydelse när det kommer till cigarrer. Diametern och längden på cigarren berättar hur intensiv rökningen kommer att bli för dig. Om du, vilket vi förmodar, är ny på området vill du ha en cigarr som är ganska lång och rätt smal. Dessa cigarrer brukar vara mer milda och inte vara lika tuffa för halsen. Medan en som är kort och ganska tjock garanterat kommer att kännas när du andas in den. Du vill också rulla cigarren mellan dina fingrar för att få en uppfattning om den. Den borde kännas fast genom hela cigarren, om du känner några knölar eller svaga punkter så lägg då undan den cigarren och välj en annan.

Tusentals olika varianter

Det finns flera tusentals olika varianter av cigarrer där ute. Och att lära sig vilka som fungerar för dig kan ta en lång tid. Om du besöker en regelrätt butik för cigarrer rekommenderar vi dig att fråga personalen vilken som passar dig för dina ändamål. Om du är i en kiosk eller annan butik som säljer cigarrer så har de förmodligen inte den kunskapen för att svara på dina frågor. Men inom sin tid kommer även du lära dig vilken cigarr som passar dig bäst.