Så här röker du din cigarr del 2

I den här artikelserien om två delar går vi igenom de grundläggande stegen för att röka en cigarr. I den första delen berättade vi om vad du bör leta efter när du vill hitta en cigarr. Och i den härdelen kommer vi att skiva om hur du tänder den, hur du röker den och vad du gör efter det.

Så här tänder du din cigarr

Okej. Så du har köpt din cigarr och det är dags att tända den. Personer faller här ofta in i två kategorier: de som med enkelhet kan tända en cigarr, och de som har mycket problem med att tända en cigarr. Om du faller in i den senare kategorin så vill du vara säker på att ha rätt utrustning för jobbet. Börja inte ens att försöka med tändstickor, de kan du slänga iväg på en gång. Du borde välja en traditionell cigarrtändare men även vanliga tändare fungerar bra. Lägg inte cigarren i din mun och rök den som en cigarett. Utan håll den med dina händer och lägg toppen av cigarren ovanför flamman och inte direkt in i flamman. Det är därför att om du eldar direkt på cigarren så försvinner mycket av den goda smaken ur cigarren. Vid det här tillfället kanske du håller på att smälla av, av spänning. Men det är viktigt att du tar dig din tid och gör det rätt så att du inte förstör din cigarr. Du vill elda till slutet av cigarren för att väcka smakerna i cigarren till liv. Och medan du tänder på den, snurra på cigarren tills den brinner jämnt. Så snart den har börjat att glöda är det dags att börja röka.

Så här röker du din cigarr

Titta på dig! Där sitter du och röker en cigarr. Men vet du verkligen vad du gör? Kanske. Men vi går igenom det i alla fall. Först och främst: inhalera inte röken, det är inte vad det handlar om när man röker en cigarr. Och om du gör det kommer du förmodligen att hosta som en galning och se ut som en tok, plus att du slösar på massor av dyrbar cigarr. Vad du vill göra är att fylla munnen med rök för att sedan blåsa ut den. Om du upprepar det här fem gånger borde du börja att se mer och mer rök komma ut, det är ett bra tecken då det betyder att cigarren är väl antänd.

Koppla av och njut

Nu är det dags att koppla av och njuta av smakerna från din cigarr. Den kommer att brinna upp även om du inte röker den, till en viss gräns, så det gäller att passa på. Ta en puff varannan minut eller så för att hålla de tänd då du inte vill gå igenom processen att tända den varje gång du vill ta ett bloss. En cigarr kan man röka i allt från 30 minuter upp till 2 timmar. Men du är inte färdig ännu. De flesta som är riktigt duktiga på att röka cigarrer brukar lämna ett cigarrband på. Om du tar av det kan du råka riva av en bit av pappret på cigarren och förstöra den.