Fascinerande personer inom cigarrindustrin

Två år sedan då jag tittade på ett specialavsnitt av Barbara Walters-show skojade jag lätt om att jag borde skriva en artikel om de mest fascinerande personerna inom cigarrindustrin. Jag släppte idén kort därefter men min kompis påminde mig ett par veckor senare om idén om uppmuntrade mig att skriva den.

Arbetet börjar

Ett år senare så var vår blogg uppe och rullade och vi arbetade med den på heltid. Och de många personer som arbetade aktivt inom cigarrindustrin hade ännu inte fått den uppmärksamhet de förtjänade. Så jag började att skriva. Det enda kriteriet för att få vara med på listan är att personen är fascinerande och arbetandes inom cigarrindustrin. Det finns fortfarande flera personer som inte har nämnts och i den här korta artikeln har vi inte tid att nämna samtliga personer som arbetar inom cigarrindustrin som varje dag gör ett bestående intryck på en marknad som har levt, och kommer att fortsätta leva, under flera hundratals år.

Steven Bailey

När din familj har odlat tobak sedan 1800-talet och involverad i varje typ av tobaksprodukt som finns så är det logisk steget att starta ett cigarrföretag. Och det är precis vad Steven Bailey gjorde. Men han gjorde det i stil. Han gav företaget namnet No. 2, och i det här sammanhanget vill vi passa på att nämna Stevens farfar Cornelius, så väl som hans pappa Mac, som samtliga har varit involverade i den här spännande resan. Trots att det inte klassificeras som premiumcigarrer, så tycker vi att det är väl värt att nämna de här personerna. Förutom att de rullar traditionella cigarrer gör de även nytolkningar och breddar vyerna för vad som anses vara en cigarr idag. Men de håller sig till grunderna och rullar på samma sätt som de har gjort under de senaste tvåhundra åren. Idag är de stolta över samtliga av deras produkter även om det är de klassiska cigarrerna som sticker ut och är mest populära. Ibland fungerar det bäst att hålla sig till det man kan bäst och det är i deras fall att rulla en cigarr som tilltalar en stor del av befolkningen i Miami. I alla fall när de kommer till de som gillar en riktigt bra cigarr. Men de exporterar även sina cigarrer över hela världen och idag är de ett av de mest välkända företagen inom cigarrindustrin.

Ingått i partnerskap

De har sedan de grundades ingått i partnerskap med populära företag som Miamis El Titan de Bronze och Erik Espinonsa La Zona Factory. Och tillsammans har de släppt några spännande produkter under de senaste åren. Om det inte vore nog att vara en man som är född i en tobaksfamilj från Virginia var skäl nog att vara med på vår lista, så vet jag inte vad det är. Men han har nått flera höjdpunkter än det under de senare åren. Han har blivit omnämnd av flera tidningar och fått uppmärksamhet över hela världen genom hans passionerade arbete kring cigarrindustrin. Inte bara tillverkningen men genom hans familjs hårda arbete under de senaste hundra åren.