De största cigarrföretagen

De står för den största delen av ekonomin i Centralamerika och Dominikanska Republiken är känt för många saker. Främst turism, kristallklart vatten och långa stränder så väl som baseball. Här finns det även ett fantastiskt klimat som ger grunden för de vackraste vyerna och den finaste naturen du kan hitta på planeten. Men härifrån kommer också de bästa cigarrerna du kan tänka dig. Dominikanska cigarrer har erhållit ett rykte för att vara några av de finaste cigarrerna i världen då många av de familjer som var skickliga på att rulla cigarrer flyttade sin verksamhet från Kuba som en följd av handelsembargot av USA. Den Dominikanska Republiken växte snabbt i anseende när det kom till sin förmåga och skicklighet att tillverka några av de finaste och godaste cigarrerna i världen. Idag finns flera av de mest välkända namnen i Republikanska Republiken som Arturo Fuenta, Ashton och Davidoff. Så väl som några av de företagen som flyttade hit från Kuba som Cohiba och Monteocristo. Att göra en lista på några av de bästa företagen från regionen är en tuff uppgift och det finns flera företag som vi vill ha med i den här listan som inte har platsat. Men om vi en dag gör en till lista kommer du att se hur många företag vi lika gärna hade kunnat sätta på plats i den här listan. Med det sagt kommer här några av de mest populära företagen från regionen.

Fuente Fuente Opus X

Det finns bara utrymme för ett företag på toppen av den här listan och det finns inget företag som passar bättre än Fuente Fuente Opus x. Carlito Fuente blandade sina cigarrer med de finaste tobaksbladen som fanns i regionen och arbetade länge för att göra sitt hantverk så bra som möjligt. Ett rikt och oljigt papper omfamnar en lagrad blandning av dominikansk tobak som ger flera olika smaknyanser så väl som en underton av ek, kanel, läder som passar perfekt ihop. Vare sig du kan få tag på en cigarr från Fuente Fuente Opus X eller inte så måste du skriva upp de här cigarrerna på din lista av cigarrer du måste testa i alla fall en dag.  Det ryktas även om att Tiger Woods röker de här cigarrerna.

Ashton VSG

En annan pärla som kommer från Fuente-familjen är Ashton Virgin som med all rätt bör placeras på andra platsen på den här listan. De har konsekvent fått höga betyg och är bland de bäst-säljande cigarrerna i regionen. De är alltså väldigt, väldigt populära. De här cigarrerna är smakrika och fullpackade med attityd. Det krävs bara ett par bloss för dig innan du känner av de många smakerna som gömmer sig i de här cigarrerna. Deras riktlinje är att låta sina tobaksblad lagras i minst två år innan de använder dem vilket de menar framhäver de många smakerna som gömmer sig i tobaksbladen som i vanliga fall går till spillo. Men de är väldigt svåra att få tag på då det är en exklusiv cigarr.

Arturo Fuente

Vår lista skulle vara inkomplett utan att ta med den dominikanska blandningen som omfamnas av ett blad från Kamerun.  Arturo Fuente illustrerar kombinationen av en cigarr som inte är lika tunga i smaken som de två ovannämnda cigarrerna men som fortfarande ger varje bloss en tydlig karaktär. Fuente har länge varit ansedda som några av de finaste och bäst-säljande dominikanska cigarrerna under årtionden. Och deras sortiment lämnar dig inte besviken då det finns något för de allra flesta vare sig du föredrar smakrika eller lite lättare cigarrer.